Gå til innholdet

5 Tips til den rutinerte paint by numbers kunstner

Male etter tall er en utmerket hobby for folk fra alle forskjellige samfunnslag. Det tilbyr en fantastisk måte å slappe av, unnslippe virkeligheten og uttrykke kreativitet. Som en erfaren malingskunstner er du selvfølgelig allerede klar over alle fordelene med denne morsomme hobbyen. Selv om du har malt på denne måten i årevis, lurer du kanskje fortsatt på hvordan du kan gjøre kunstverket ditt enda vakrere. Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg til neste nivå!

Med riktig utstyr, øvelse og besluttsomhet vil du være i stand til å gjøre ethvert paint by numbers prosjekt til et spektakulært kunstverk. Gjør klar lerretet og malerpenslene!

1 - Pass på at du bruker forskjellige pensler

En god kunstner kan aldri ha for mange børster. Når du er en avansert male etter tall kunstner velger du som regel mer avanserte motiver og detaljene blir mer intrikate og linjene du må holde deg innenfor er mye tynnere. Sørg for at du har en samling av pensler i alle størrelser, slik at du kan være trygg på at du alltid har de riktige verktøyene for jobben. Tynne børster er perfekte for å fylle ut de mindre rommene og detaljer, mens tykkere børster gjør det lett å male store områder og eventuell skyggelegging. Å benytte pensler i forskjellige størrelser, teksturer og former vil gi kunstverket ditt en mer profesjonell finish.

2 - Ikke glem å blande

Blanding av maling er hemmeligheten til å forvandle paint by numbers malesettet til et ekte mesterverk! Hvis du ikke gjør dette, risikerer du at designet ditt består av harde fargeblokker i stedet for noe som flyter og ser naturlig ut. Dette er helt naturlig når du er nybegynner, men nå tar vi skrittet videre. For et raffinert utseende, bland fargene forsiktig sammen i kantene med myke børstebevegelser fremover og bakover. Husk å alltid blande fargene mens malingen fortsatt er våt, bruk små penselstrøk og øv deg på mindre områder først inntil du får taket på teknikken. Få overgangene mellom farger og områder til å "flyte sammen" på en naturlig måte. Krever litt øvelse men er verdt det i lengden.

 3 - Legg til litt kreativ stil

Samme frase som over. Da du først startet, kan det hende du har overholdt "reglene" og fargelagt feltene slavisk innen for strekene, noe som er helt naturlig. Men nå er du en avansert artist, som ikke nøler med å eksperimentere med farger og tall og gjerne legger til ekstra detaljer som ikke er inkludert i settet ditt. Du har den kreative friheten til å fullføre maleriet ditt som du ønsker, la fantasien løpe løpsk og sett inn de små detaljene som du selv ønsker!

4 - Få en flott finish med sealer / fernis

Ønsker du å gi ditt ferdige paint by numbers maleri litt vow faktor?  Du kan oppnå nettopp dette ved å bruke en klar fernis som gir kunsten din en blank finish og ekstra beskyttelseslagfor mot støv og skitt. Fernis får du kjøpt i din lokale hobbybutikk eller malingsutsalg. Kjøp spray som er enklere å påføre i et jevnt lag.

5 - Eksperimenter med malesettene dine

Som en erfaren maler bør du alltid være ute etter å ta på deg neste utfordring. Ikke la deg friste til å holde deg innenfor komfortsonen. Vær i stedet på utkikk etter mer avanserte måter hvorpå du kan utvikle ferdighetene dine ytterligere. Her på braogbillig.no har vi et bredt utvalg av sett for alle ferdigheter. Velg mellom dyr, blomster, arkitektur og landskap – mulighetene er uendelige! Hvis du er vant til å male en bestemt type kunst, prøv noe nytt og vær eventyrlysten. 

 

Lykke til med prosjektene :-)

Adresse
Kongsvingervegen 1525, 2165 Hvam
Telefon
47717150
E-postadresse
kundeservice@braogbillig.no
Foretaksregisteret
924688998
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business