Gå til innholdet

Hva er korssting?

Korssting syes på stoff med små perforerte huller og det er disse hullene tråden tres i når du skal sy motivet ditt. Stoffet fås med forskjellige avstander imellom hullene som da kalles f.eks 11, 14 eller 18 count. Des større tall, jo mindre sting må det sys og jo mer detaljert blir motivet ditt. For begynnere anbefales 14 count og barn kan gjerne starte med 11 count.

Navnet korssting kommer av at man syr små kryss i feltene på stoffet for å danne motivet.  For å finne plasseringen av krysset ditt må du benytte deg av et korsstingmønster. Dette er et detaljert bilde på papir påtrykt med koder som tilsvarer hvilken type sting som skal sys og med hvilken farge garn som skal benyttes til det aktuelle stinget. Da teller du simpelthen plasseringen fra mønsteret og syr på tilsvarende plassering på stoffet dit. Har du aldri tidligere sydd korssting kan det være en god idè at begynne med et påtegnet motiv. Da får du kjøpt stoffet med et ferdigtrykt mønster så du slipper å telle deg frem til plasseringer, men du må fortsatt bruke kodene på mønsteret/stoffet for å finne riktig farge du skal sy med. Det påtrykte mønsteret er nemlig ikke trykt i de fargene du skal sy med, men med farger som gir bedre kontrast for at du skal kunne se plasseringene bedre og at det er et fargeskifte.

Erfarne korssting ringrever kjøper gjerne mønster, garn og nåler separat men her er det viktig å kunne lese mønsteret så det kjøpes inn riktig garn i de respektive fargene som mønsteret viser for å få riktig motiv. Er du ny i korssting og broderi verdenen kan det føles uoverskuelig å få tak i mønstre, nåler og garnet som ifølge mønsteret skal benyttes til motivet. Da kan det være enklere å kjøpe ferdige korsstingpakker som inneholder alt du trenger. Her er det både mønster, garn og nåler i pakken så du er sikker på at alt blir riktig. I braogbillig.no nettbutikken finner du masse ferdige sammensatte korssting pakker som får deg i gang på en enkel måte.

Korssting er den eldste form for sykunst i kategorien broderier og man har funnet bevis over hele verden på at denne kunsten har eksistert hvert fall siden middelalderen. Det er både artig og avslappende å sy korssting for både voksne og barn så det er kanskje ikke så rart at denne kunsten har eksistert i århundreder. 

   

 

 

Adresse
Kongsvingervegen 1525, 2165 Hvam
Telefon
47717150
E-postadresse
kundeservice@braogbillig.no
Foretaksregisteret
924688998MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business