Gå til innholdet

Painting by numbers - Tips & Tricks før du begynner

Er du helt fersk i paint by numbers verdenen, forslår vi at du leser gjennom innlegget her før du begynner.

Mottak av Paint by numbers pakken

Når du mottar pakken fra butikken hvor du handler paint by numbers pakkene dine, er det viktig å sjekke malingen med en gang og at alt utstyr osv medfølger. Åpne forsiktig beholderne med maling og sjekk at den er frisk og ikke inntørret. Det kan hende at det ligger en liten hinne men det er ikke unormalt og kan røres ut med et par dråper vann. Skulle du vært uheldig, at malingen er tørr er det viktig å ta kontakt til kundeservice med en gang og send gjerne med et par bilder som kan brukes i behandling av reklamasjonen. Det skal også medfølge pensler, gjerne 3 stykker.

Er ikke malingsbeholderne merket med nummer fra fabrikken skal det følge med nummerserie klistremerker som du kan lime på lokket av beholderne. Vær helt sikker på å få det riktig med en gang ellers får du til slutt et paint by numbers motiv med sjøen i himmelen og grønne skyer osv.

Sjekk at det følger med referanseark. Et A4 ark med omrisset av det du skal male hvorpå alle tallene fremgår tydelig. Det kan være vanskelig å tyde tallene som står på lerretet. Under ser du eksempler på referanseark i papir med mønster/motiv samt et referansebilde som viser hvordan det ferdigmalte motivet skal se ut.

  

Gjør klart det du trenger

Har du kjøpt malesettet ditt i en kinesisk nettbutikk kommer lerretet sikkert sammenfoldet og kan være vanskelig å rette ut og er bortimot umulig å male på. Legg det gjerne i press mellom 2 flater med noe vekt oppå. Kan også strykes direkte på baksiden og bruk av minimalt med vann. Viktig at det ikke brukes for mye vann da det vil skade mønster og tall. Handler du i en norsk butikk kommer lerret sammenrullet eller montert på ramme alt etter hva du bestiller. Da slipper du irriterende folder, mye tidsbruk og du har lett tilgang til kundeservice og reklamasjon hvis det blir behov for det. I videoen under ser du eksempel på stryking av kanvas.

 

Sørg for å ha et beskyttelsesunderlag på bordet ditt. Gjerne voksduk eller lignende for å beskytte mot maling og vannsøl.

Legg ut lerretet ditt helt flatt på bordet og bruk gjerne en tapebit i hjørnene for å holde kanvasen på plass. Enklere om det ikke sklir rundt på bordet.

Ha et lite glass med vann oppi. Når du maler er det fint å dyppe penselen i vannglasset innimellom. Husk at malingen blir tørr med tiden og jo lenger tid du bruker og jo flere ganger malingsbeholderne åpnes og lukkes, des større er sjansen for at malingen tørker ut. Derfor er det fint å bruke å dyppe penselen litt innimellom også.

Ha tilgjengelig noe kjøkkenpapir.

Sørg for god belysning over bordet hvor du jobber og gjerne ha en liten bordlampe som du kan flytte rundt på bordet for å unngå skygger osv. Mye enklere å jobbe i god belysning og du slipper en vond hodepine etterpå.

Du er klar

Gratulerer! Nå er du klar til å sette i gang med å male mesterverket ditt. Painting by numbers eller mal etter tall som flere bruker i Norge, er en artig og avslappende hobby samtidig som du med tiden lærer deg maleteknikker.

Malingen som brukes i paint by numbers pakkene som selges av braogbillig.no er en helt vanlig øko-vennlig akryl maling og er selvfølgelig helt ufarlig.

Painting by numbers pakker som disse er ment som en artig hobby hvor du med egne penselstrøk skaper ditt eget maleri. Det er nok maling i beholderne til å ferdigstille motivet, men det er ikke maling nok til å gå over samme feltene flere ganger og legge på tykt lag med maling. Det kan derfor til tider fortsatt være litt synlige tall/streker på lyse områder. Kan man ikke akseptere det er man nødt for å kjøpe andre typer av malesett, men disse blir som regel mye dyrere også og benyttes mest av de som ønsker å ta malekunsten ett skritt videre.

Vi ønsker deg lykke til med prosjektet og håper du får mange fornøyelige timer med å male paint by numbers malerier.

 

Adresse
Kongsvingervegen 1525, 2165 Hvam
Telefon
47717150
E-postadresse
kundeservice@braogbillig.no
Foretaksregisteret
924688998
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business